Over ons

Notouchkey is bedacht, ontwikkeld en op de markt gebracht in april 2020. Inderdaad, pas net! 

Het verhaal

Lopend door de stad realiseerden we ons hoe ongelooflijk veel dingen, spullen en oppervlakken we gedwongen moeten aanraken wanneer we bijvoorbeeld reizen, winkelen of voor het stoplicht staan.

Is dat eigenlijk niet vreemd? Dat we elkaar niet mogen aanraken, maar wel de knopjes en deurkrukken die al duizenden mensen voor ons hebben aangeraakt. Mensen die we niet eens kennen!

Als twee jonge ondernemende broers heb je soms aan één blik al genoeg. Om normaal te functioneren in het dagelijks leven mag niemand gedwongen zijn om met de bacteriën van talloze vreemde mensen in aanraking te komen. In tijden van een virus dat ongelooflijk snel om zich heen slaat, vinden wij dat ronduit absurd.

Zo, op een zonnige dag in april, midden in de stad, bedachten we Notouchkey. Een kleine sleutelhanger die mensen beschermt. Een kleine sleutelhanger die een groot verschil kan maken.

Van Nederlandse bodem

Terwijl de één de laatste hand aan het design van de sleutelhanger legde, wist de ander de juiste Nederlandse leverancier te contacten. Onze eisen? De sleutelhanger moet beschikbaar zijn voor iedere Nederlander, dus betaalbaar, én het materiaal moet zo goed mogelijk virus-afwerend zijn.

Binnen enkele dagen werd Notouchkey een tastbaar product.

Voor nu en voor de toekomst

Nadat zowel wij als onze vrienden de Notouchkey een aantal dagen gebruikten, kwamen we unaniem tot het oordeel dat de sleutelhanger niet alleen tijdens de huidige coronacrisis een onmisbaar accessoire voor ons zal zijn. Ook in de toekomst bepalen wij voortaan zelf wat we aanraken in het openbaar. Jij ook?